woensdag 3 september 2014

Review Powerfood - Rens Kroes

 photo renskroes1-700_zps8309ab38.jpg

Ineens was ze daar, Rens Kroes: voedingscoach, ondernemer, kookboekenschrijver en natuurlijk zusje-van. Te zien op RTL Boulevard, afgelopen weekend in Volkskrant Magazine en natuurlijk all over internet.
De ‘holy triangle’ van Rens zijn voldoende rust, regelmatig sporten en natuurlijk gezonde voeding. Deze drie zaken helpen je op weg naar een gezond en gelukkig leven, aldus de voedingsdeskundige in opleiding. Met haar foodcoachingpraktijk en recent uitgebrachte kookboek richt ze zich op het voedingsaspect. Ook ik was erg nieuwsgierig naar de hype rondom deze hippe gezondheidsgoeroe, dus stond ik al snel met haar boek bij de kassa van de boekhandel. Vandaag een review van Powerfood van Rens Kroes.

 photo renskroes3-700_zpsf263e7ae.jpg


Gezond

In Powerfood staan verse en gezonde producten centraal, verwerkt in heerlijke recepten voor ieder moment van de dag. Wat gezondheid betreft zit je met dit boek dus helemaal safe. De recepten zijn allemaal op basis van groenten en fruit, met noten, zaden, kruiden, wat vlees en vis en superfoods.  

 photo renskroes5-700_zpsc4c347cc.jpg


Compleet

Het boek is heel compleet, met verschillende gangen, tussendoortjes, smeersels en drankjes. Achterin het boek staat meer informatie over de ingredienten, niet alleen van onbekende dingen als amaranth en chlorella, maar ook over spinazie, rucola en vis. Erg interessant om te lezen en een goede toevoeging aan het boek.
Het boek is met plezier en aandacht vormgegeven. Het zit er hip en vrolijk uit, met prachtige foto’s van gerechten en van Rens zelf. In het boek bladeren en lezen is al een feestje op zich.
Niet ieder gerecht heeft een foto. Ik vind dat niet zo belangrijk, maar als je dat handig vindt, is dat wel iets om rekening mee te houden.

 photo renskroes6-700_zps4b5cc6ef.jpg


 photo renskroes7-700_zps3f826aaa.jpg


Recepten

Dan het belangrijkste deel van een kookboek, namelijk de recepten. Wanneer je het boek koopt, plan dan meteen een bezoekje aan de biologische supermarkt, want je zult meteen willen beginnen met koken, zoveel heerlijke gerechten staan erin.

De lasagnette van de foto was makkelijk te maken en snel klaar. Een erg smakelijk gerecht, vooral door de gekozen kruiden. Er staat bij dat het voor één tot twee personen is, maar ik heb in mijn eentje de hele ovenschaal leeg gegeten. Omdat het zo smakelijk is, maar ook omdat er niet zoveel eiwitten en koolhydraten in zitten, dus het vulde niet heel snel.
De ontbijtmuffins werden best klein en stevig, maar heerlijk vullend en lekker bij de koffie of thee. Mijn vriend kon er in ieder geval niet vanaf blijven!
Veel mensen vinden het lastig om lekker en gezond te ontbijten en een alternatief te vinden voor brood met kaas. Ik vind de keuze om ontbijtgerechten in het boek op te nemen dan ook een groot pluspunt van dit boek.


 photo renskroes8-700_zps6d0457f2.jpg


Moeilijk?

De recepten zijn eenvoudig tot matig ingewikkeld. De beginnende koker zal hier en daar nog wel wat obstakels tegenkomen: ik vond dat sommige stappen te snel genomen werden of helemaal niet werden genoemd. Met wat keukenervaring zal je hier echter geen last van hebben. De gebruikte ingrediënten zijn niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. Wanneer je in een grote stad woont en diverse biologische supermarkten tot je beschikking hebt, moet het wel lukken. Zo niet, dan zal je toch wat dingen op internet moeten bestellen.


Conclusie

Powerfood is een fijn feelgood kookboek en is niet voor niets in korte tijd al enkele malen herdrukt. Rens Kroes laat zien dat gezond eten niet saai en moeilijk hoeft te zijn, als je er maar wat tijd en liefde in stopt. Kortom, een aanrader als je boekenkast nog wel een leuk kookboek met gezonde recepten kan gebruiken. Ik ben in ieder geval blij met mijn aanschaf en zal er ongetwijfeld nog veel plezier aan beleven.

Heb jij Powerfood al thuis en wat vind je ervan? Zo niet, ben je van plan om dit boek aan te schaffen?

1 opmerking:

  1. Ik zag het boek al wat vaker voorbij komen. Ik ben wel van de power-foods en het gezonde eten! Dit berichtje ziet er ook echt leuk uit, leest lekker weg!

    BeantwoordenVerwijderen