donderdag 18 september 2014

Nike Training Club: eerste indruk

Hardlopen, zwemmen, bootcamp… soms wil ik iets anders dan fitnessen en dan zijn deze sporten een fijne afwisseling. Om ook thuis te kunnen trainen en omdat ik erg nieuwsgierig ben, heb ik sinds kort de Nike Training Club (N+TC) app op mijn telefoon. Komende maanden zal ik deze app gaan gebruiken en jullie op de hoogte houden van mijn bevindingen. Hierbij mijn eerste indruk van N+TC. 


 photo ntc1_zps112672ee.jpgDoel 

Na het installeren van de app maak je een Nike+ account aan. Je kan zelf een doel kiezen en aangeven welk niveau je hebt en vervolgens presenteert de app een programma van een x aantal weken en workouts. De doelen (lean, toned en strong) mogen wat mij betreft wel wat meer toegelicht worden.  photo ntc2_zps3b127451.jpg

Interval Cardio 

Ik ben begonnen met het programma Get Lean op niveau beginner. Eigenlijk zou Get Strong beter bij me passen, maar om sterk te worden doe ik al mijn vaste fitnessroutine in de sportschool. Get Lean is gericht op cardio en vetverbranding, of zoals Nike het zegt: ‘High interval cardio drills to slim down’. Dit programma wil ik volgen naast mijn reguliere fitnessroutine. Mijn doel is de drie niveau’s (beginner, intermediate en advanced) te doorlopen zodat ik jullie kan vertellen wat ik van het complete programma vind. 


 photo ntc3_zpsedadb154.jpg


Zwaar 

Tot nu toe heb ik één training gevolgd - meteen na mijn fitnesstraining - en wat was het zwaar! Nu is het natuurlijk niet helemaal eerlijk om het meteen na het fitnessen te doen, maar toch. Ik heb me daar wel een beetje op verkeken. 
De gekozen oefeningen waren leuk, maar voor een beginner vond ik ze best pittig. Ik zou een absolute beginner dan ook aanraden om alle oefeningen rustig te bekijken en te oefenen voordat je de training voluit mee doet. In de app staat minifilmpjes waarin de oefening wordt voorgedaan, maar voor meer toelichting kan je de oefening ook opzoeken op ExRx.net

Bij deze nog een bonus: een post workout foto, met m'n uitgeputte hoofd.

 photo ntc5_zps064e367d.jpg


Benodigdheden 

Tijdens mijn training heb ik een matje en twee gewichtjes gebruikt, maar het kon ook prima zonder. Ik ben benieuwd welke accessoires ik voor de volgende trainingen nodig heb. 

Je kan de app hier downloaden voor zowel Android als iOS. Iets om rekening mee te houden: de app is alleen beschikbaar in het Engels. 

Heb jij al trainingen van N+TC gevolgd? Zo ja, wat vond je ervan?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen