vrijdag 19 september 2014

All eyes on... ExRx.net

In de rubriek ‘All eyes on...’ zet ik iedere keer een site in de spotlights waar ik graag op kijk, veel van leer of inspiratie uit haal. 


 photo exrx1_zpsc8517feb.jpg

ExRx.net 

Vandaag, in de allereerste editie van All eyes on... wil ik graag de site ExRx.net met jullie delen. ExRx.net is een database met fitnessoefeningen, calculators (waarmee je diverse sportwaarden kan uitrekenen, bijvoorbeeld je caloriebehoefte) en gerelateerde artikelen. 

Oefeningen 

Handig is dat alle fitnessoefeningen erop staan. Je kan zoeken op spiergroep en daarop volgend welke oefeningen je voor die spieren kan kiezen. Er is zelfs een klikbaar poppetje: druk op het gebied wat je wil trainen en je wordt door gelinkt naar een lijst met oefeningen.  photo exrx3_zpsed491e3e.jpg


Zoekfunctie 

Daarnaast heeft ExRx.net een fantastische zoekfunctie. Weet je bijvoorbeeld even niet meer hoe de dumbbell curl gaat, of hoe de plank eruit ziet? ExRx.net legt het uit, met een GIFje, tekst, opmerkingen en links naar de spieren die je gebruikt. 

Gebruiksvriendelijk 

De lay-out ziet eruit alsof het is gemaakt op een Windows 95 computer, maar het heeft als voordeel dat je het kan bekijken op alle besturingssystemen en browsers. De site is ook beschikbaar op de browser van je telefoon, dus op de sportschool even spieken hoe die ene oefening ook alweer ging is ook mogelijk. 
De site heeft een overzichtelijke navigatie. Er staat zoveel informatie op, dat je in eerste instantie misschien wat overweldigd kan worden door de hoeveelheid informatie. Neem de tijd om het rustig te bekijken. 


Mijn favoriete links 
Kende jij ExRx.net? Ben je van plan om het te gaan gebruiken?

2 opmerkingen:

  1. Wat een gave site! Over zoiets heb ik echt nog nooit eerder gelezen... Ik heb 'm meteen toegevoegd aan mijn favorieten.

    BeantwoordenVerwijderen