vrijdag 1 november 2013

Strongmanrun 2013: don’t cry?

 photo smr6_zpsc3dbb3ca.jpg

Het is alweer even geleden, maar toch wil ik erover schrijven: de Strongmanrun in Hellendoorn. Ik heb er maanden naartoe geleefd; tot de laatste maand. Ik moest mijn scriptie afmaken en dit heeft me veel tijd en energie gekost. Ik was dan ook niet zo goed voorbereid als ik had gewild… Maar toen ik eenmaal aan de start stond, kon ik niet meer terug.

Eigenlijk zou ik de race alleen lopen, maar uiteindelijk deed mijn vader ook mee. We regelden namelijk op de parkeerplaats nog even een startbewijs voor hem! Gelukkig had hij zijn loopspullen bij. Uiteindelijk zijn we met drie man gestart.

 photo smr4_zps40d11a61.jpg
Om 1 uur begon de race en na het startschot door Wendy van Dijk werd de meute als een stel wilde beesten losgelaten op het parcours – om na nog geen kwartier te stranden op de eerste hindernis. File.

 photo smr3_zps2ac131ba.jpg
De eerste ronde moest eigenlijk binnen een bepaalde tijd gelopen worden, wat we makkelijk hadden kunnen halen, ware het niet dat we overal super lang moesten wachten. We hebben denk ik wel een uur aan wachttijd bij onze eindtijd kunnen optellen. Nu maakt me dat niet zoveel uit, maar het haalt wel de vaart uit het avontuur en bovendien koel je vreselijk af als je stil moet staan. Bij sommigen hindernissen werd last minute de mogelijkheid geboden om over te slaan, maar dit heb ik niet gedaan: ik deed ten slotte mee aan een obstacle run en niet aan een bosloop.

 photo smr5_zps1bdc0302.jpg
 photo smr2_zps39881a4b.jpg

Uiteindelijk heb ik een historisch slechte tijd neergezet, maar desondanks ben ik toch tevreden: de race uitlopen was tenslotte mijn doel. Toen ik uiteindelijk over de finish kwam, moest ik dan ook erg mijn best doen om geen traantje te laten, van opluchting en trots.
Ik kan uitgebreid vertellen over de hindernissen, de modder en andere ongemakken, maar de foto’s spreken voor zich! En bij deze nog een filmpje wat ik vond op YouTube. 
Met sportieve groet, Marloes 

Bron afbeeldingen

1 opmerking: