vrijdag 2 augustus 2013

Workout Week Diary: knock out en zomerhitte

De werkweek zit er weer (bijna) op en dus is het tijd voor mijn trainingsdagboek! Deze week heb ik wat minder krachttraining dan gewoonlijk gedaan en een zware duotraining op dinsdag.

Flashback naar maandag: de week begon met mijn gewoonlijke krachttraining. Ik heb maandag extra kilo’s erop gegooid bij mijn lunges en ooh, wat had ik een spierpijn in mijn kont! Goed, (spier)pijn is fijn want dat betekent spiergroei. 
Dinsdag had ik een trailrunning hardlooptraining op de Posbank, een mooi en heuvelachtig natuurgebied bij Rheden. Omdat ik geen auto heb, ben ik op mijn racefiets gegaan (11 km). Ik heb een nieuw sportrugzakje – van de Lidl, super goedkoop en handig! – en had daarin wat te eten, mijn hardloopkleding en een regenjackje gestopt. De training duurde ongeveer anderhalf uur en ging over heuvels en door veel los zand, dus mijn schoenen leken wel de Sahara na afloop. Wel een leerzame training, want ik heb nieuwe looptechnieken geleerd. Daarna weer in mijn fietskleding geschoten en terug naar Arnhem gefietst. Het regenjack kwam van pas want het regende verschrikkelijk. Toen ik thuis kwam was ik knock out, van inspanning, honger en viezigheid. De volgende dag heb ik dan ook niet getraind, om mezelf wat herstel te gunnen. 
Voor vandaag, vrijdag, staat een korte interval avondtraining op het programma. Ik moet even kijken hoe laat ik dat ga doen, want het is hier momenteel ongeveer 35 graden… Omdat ik bij mijn ouders logeer, heb ik een springtouw meegenomen, wat ik wil combineren met een korte hardlooptraining en wat oefeningen met eigen lichaamsgewicht. 
Morgen (in plaats van zondag) sluit ik de week af met een krachttrainingssessie in de sportschool, lekker in de airco. Op het programma staan eigenlijk oefeningen voor mijn rug, maar ik heb last van mijn onderrug en rsi-klachten, dus daar moet ik een mouw aan passen. Ik houd jullie op de hoogte. 
Fijn weekend en tot volgende week! 

Sportieve groet, Marloes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen