woensdag 7 augustus 2013

Suikervrij challenge week 2: zonde

Het is woensdag en dat betekent dat ik twee dagen te laat ben met de update van mijn challenge. Sorry! Ik val maar met de deur in huis: ik heb gezondigd. 

Deze week ben ik uit eten geweest met een vriendin en ik heb in mijn favoriete restaurant een stuk taart gegeten. Het was witte chocolade cheesecake met frambozen en daarna heb ik nog een stukje gesnoept van de chocolade merengue taart die mijn vriendin had. Eigenlijk had ik verwacht dat ik me daarna heerlijk en voldaan zou voelen, maar het deed me vrij weinig. Na afloop had ik ook wel een beetje spijt dat ik was bezweken, maar goed, ik kan het nu niet meer terug draaien. Het heeft de stress er wel een beetje uit gehaald, want ik verlangde zo erg naar zoetigheid! Dus toen ik eraan toe heb gegeven, en het niet zo speciaal bleek te zijn, was de spanning er vanaf. 

 photo suikervrijweek2_zps5439df1f.jpg

En ja, ik heb zelfs de slechte gedachte gehad om er niet over te schrijven… Ik schaamde me! Maar goed, ik moet er natuurlijk juist over schrijven, hoe het me vergaat. Hopelijk overweeg je door mijn ervaringen ook een keer suikervrij te gaan, maar belangrijker nog: realiseer je dat het best moeilijk is, en heel menselijk om stiekem te snoepen. 

Goed, naar de voordelen die ik deze week heb opgemerkt: ik lust mijn koffie inmiddels zonder suiker en ik doe steeds minder of geen honing bij mijn kwark en yoghurt. Mijn buik is platter geworden – ik zie een lichte sixpack aftekenen – dus blijkbaar daalt ook mijn vetpercentage. 
Helaas heb ik nog steeds een enorme chocoladebehoefte. Deze week ga ik op zoek naar een recept voor een gezonde energiereep met rauwe cacao, want dat heb ik nog in huis. Als dat bevalt, zal ik mijn bevinden en het recept op de blog plaatsen. 

Nog anderhalve week te gaan! 
Sportieve groet, 
Marloes

2 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar hoor, dit. Zelf eet ik al heel lang zo min mogelijk (het liefst geen) suiker. Je merkt dat na een tijd je craving wel verdwijnt, maar heel soms steekt hij ineens zo hardnekkig de kop op, dan kan je er simpelweg niet meer onderuit. Blijven volhouden zou ik zeggen ;). Het leuke vind ik dat je op een gegeven moment ander eten, veel zoeter gaat vinden dan toen je ook nog suiker at. Heb jij dat ook?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rauwe chocola is zo ongelofelijk lekker. Vooral die van lovechoc, helaas erg prijzig (3 euro voor een reepje), maar het vult veel beter dan gewone 'suiker'chocola.

    BeantwoordenVerwijderen