donderdag 25 juli 2013

Strongmanrun 2013

Hoewel deze site voornamelijk gaat over krachttraining en gezonde voeding, vind ik het ook leuk en zinnig om over andere vormen van sport te schrijven. Ik houd van zware gewichten heffen, maar doe ook regelmatig aan hardlopen. Een eind lopen in mijn eentje vind ik erg saai, dus ik zoek verschillende manieren om het hardlopen leuk te maken, door bijvoorbeeld groepstrainingen te volgen. Een andere manier om hardlopen interessant te maken, is het stellen van een doel om naartoe te werken door je in te schrijven voor een hardloopevenement. Deze schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond: tegenwoordig bestaan er ladies runs, trailruns, wegwedstrijden in allerlei afstanden en the list goes on. Ik heb me ingeschreven voor de Strongmanrun in september! 


 photo strongmanrun2_zps3c6a1253.jpg

De Strongmanrun is een obstacle run. Dit houdt in dat je, behalve het afleggen van een off-road route ook een behoorlijk aantal hindernissen moet nemen. In dit geval is dat ruim 18 kilometer met 25 hindernissen. De route gaat over onverhard pad. Bij de hindernissen kun je denken aan klauteren over containers, obstakels gemaakt van autobanden, hellingen waar je vanaf moet glijden (lekker door de modder) maar ook een stuk zwemmen of tijgeren onder touwen door. Verder is het terrein behoorlijk heuvelachtig met veel los zand. Kortom, niet zomaar 18 kilometer, maar een loodzware tocht. Nu ben ik best sportief en ook redelijk sterk, maar hier moet ik wel voor trainen! Mijn voorbereiding bestaat uit kracht-, loop- en intervaltraining. Eerder volgde ik ook bootcamp, maar deze lessen worden nu gegeven op de uren dat ik moet werken… Dus moet ik het uit andere training halen, of zelf trainingen in elkaar zetten. Ik heb al een tijd het idee om iedere week een trainingsdagboek te posten, met wat ik heb gedaan op welke dagen en hoe dat ging. Met de Strongmanrun in het vooruitzicht, lijkt het me wel leuk om hiermee te beginnen. Ik ben van plan om deze op vrijdag te posten (dit omdat maandag de suikervrij-challenge-dag is). 

 photo strongmanrun1_zps9271cf82.jpg

Het evenement vindt plaats op zondag 8 september 2013, dat betekent dat ik nog ruim veertig dagen heb om te trainen. De inschrijvingen zijn vol, maar je kunt nog wel komen kijken. Check de site voor meer informatie. Vrijdag mijn eerste trainingsweek-update! 

Sportieve groet,
Marloes

Bron afbeeldingen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen