maandag 10 juni 2013

Relax challenge: update week 2

Zoals ik al eerder schreef ben ik aan het afstuderen. Dat kost veel tijd en jammer genoeg heb ik afgelopen week niet zoveel aan de site kunnen doen als ik had gewild. Wel heb ik deels mijn opdrachten volbracht: ik ben naar een Body Balance les geweest!

Zaterdag was ik om half 10 in de sportschool voor een ontspannend maar inspannend uurtje: ik heb al zeker een half jaar geen Body Balance meer gevolgd dus ik was wel een beetje zenuwachtig voor de les. En wat had ik een geluk! De les bleekt een soort instructie/workshop te zijn.
Normaal gesproken bestaat de les uit een vaste opbouw. Ieder onderdeel heeft een eigen muziektrack en de oefeningen volgen deze muziek. De warming-up bestaat uit een reeks tai chi houdingen. Het tweede deel is altijd een vorm van de zonnegroet uit yoga. Daarna volgt een onderdeel met staande yoga-houdingen. De vierde track draait om balans en de vijfde om de soepelheid en kracht van de heupen en onderrug te vergroten. Daarna is het tijd voor het trainen van de core en als laatste oefening zijn de rug en hamstrings aan de beurt, met stretchoefeningen. De les wordt afgesloten met een relax/meditatiemoment.De workshop was anders dan een normaal uur Body Balance. Eerst deden we de tai chi warming-up. Daarna werd de zonnegroet uitgebreid uitgelegd, wat ik erg fijn vond! Het geleerde werd meteen in de praktijk gebracht door de sun salutation-track uit de huidige Body Balance release te doen. Verder hebben we behalve de core-track geen nummers uit de les gedaan, maar de belangrijkste houdingen en oefeningen werden rustig uitgelegd en er was tijd voor wat persoonlijke aandacht.
Zoals ik het omschrijf lijkt het een rustig uurtje, maar ik was best moe daarna. Ik heb best wat explosieve kracht – ik deadlift bijna 50 kilogram – maar het lang stil blijven staan in een bepaalde houding vond ik best moeilijk en intens. Toch was het wel een geslaagde les, omdat ik nu de oefeningen beter begrijp en ik zeker weet dat mijn eerste ‘echte’ les een stuk beter zal gaan. Ik heb nu al zin in de volgende keer!

Naast mijn Body Balance les heb ik ook weer een yoga oefening van Youtube gedaan. Daarna heb ik heerlijk rustig en diep geslapen, wat niet zo vaak voorkomt. Dat was fijn.
Wat betreft mijn andere opdracht, de sauna bezoeken… dat is mislukt. Helaas, want ik had er wel erg veel zin in. Dus die verplaats ik naar deze week.

De opdrachten voor deze week zijn:
  • Weer een body balance of yoga les volgen;
  • Een sauna bezoek;
  • Een meditatie- of mindfullness oefening doen (volgende week uitleg!). 
Sportieve groet,
Marloes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen