dinsdag 4 juni 2013

Relax challenge: update week 1


Zoals beloofd een update over mijn eerste week waarin ik probeer wat te ontspannen naast mijn gestreste afstuderen. Vorige week had ik mezelf als opdracht gegeven om een keer yoga of Body Balance te doen.
Nu moet ik eerlijk zijn: het is wel en niet gelukt. Mislukt omdat ik niet naar een groepsles ben geweest. Het idee dat ik me moest aanpassen aan een bepaalde tijd waarop de les werd gegeven, maakte me zo gestrest, dat het me beter leek om dat nog maar even niet te doen. Het heerlijke aan fitness vind ik dat je kan gaan wanneer je wil. Maar een les moet je echt inplannen, wat dus even niet lukte. Ja, ik schaam me wel een beetje, want het was mijn opdracht, die ik dus niet heb volbracht.


Tot zover het slechte nieuws, want ik heb wel een soort van oplossing gevonden. Ik heb namelijk een yoga les van Youtube gevolgd.
In de zoekfunctie heb ik ingevuld ‘evening yoga beginner’ en ik heb wat verschillende dingen bekeken tot ik iets vond wat me wel beviel. Het was een les van twintig minuten, met de nadruk op het stretchen van rug en benen.
Van tevoren had ik niet verwacht dat het zo intens zou zijn! Ik ben niet echt lenig, dus ik had ook niet de hoop dat ik meteen dubbel zou vouwen. Waar ik vooral niet op had gerekend, was dat ik ineens allemaal knopen in mijn rug los voelde komen. De voice-over zei op een gegeven moment “feel the energy flow through your back” (of iets in die strekking) en toen moest ik huilen! Niet van verdriet, of pijn, ik weet eigenlijk niet waarom. Als de sluizen werden open gezet liepen de tranen over mijn wangen. Eigenlijk ben ik helemaal geen zweverig type, dus deze zag ik niet aankomen.
Daarna was ik heel ontspannen en ben ik gaan slapen. Ik had het expres gepland voordat ik naar bed zou gaan.

Later heb ik nog een zonnegroet gedaan. Dit is een bekende yoga-oefening. Als je zoekt op sun salutation vind je hem wel op Youtube. Deze oefening had ik al gedaan tijdens Body Balance, dus was niet nieuw voor mij. Het was een fijne manier om de dag te beginnen.

Ik heb mijn theedoos ook maar vol gezet met ontspannende Yogi-thee, haha!

 
Kortom, toch twee positieve en verassende ervaringen deze week. Ik ga de avondoefening vanavond weer doen.
De opdrachten voor deze week aan mezelf zijn:
  • een yoga of Body Balance-les volgen
  • na mijn krachttraining de sauna bezoeken
Volgende week weer een update, hopelijk heb ik dan een yoga les gevolgd!

Sportieve groet,
Marloes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen