vrijdag 31 mei 2013

Review: Gymboss timer

Wanneer je aan krachttraining doet, herhaal je je setjes een 'x' aantal keer. Daartussen houd je pauze (waarom dat nuttig is, daar wijd ik later een artikel aan) van bijvoorbeeld een minuut. Om dat bij te houden gebruik ik een timer van Gymboss.


gymboss1 photo gymboss1_zps19ebf7b9.jpg


Het voordeel van trainen met een horloge of timer is dat het efficiënt is: het is prettig om bij te houden hoeveel rust ik tussen mijn oefeningen houd. Zo zorg ik dat ik niet te snel begin, maar ben ik vooral niet te lang mijn tijd aan het verdoen met gokken dat mijn rust ‘wel ongeveer voorbij is’. En dan drie minuten verder ben... Trainen is leuk, maar die tijd kan ik ook in de sauna besteden! Daarnaast wil ik soms op tijd trainen en niet steeds op mijn horloge hoeven kijken hoeveel seconden ik nog moet wachten.

Ik heb de timer nu inmiddels een paar maanden in bezit en er is dan ook al een nieuw design uitgekomen. Ondanks dat wil ik toch deze review plaatsen, omdat het apparaatje nog steeds hetzelfde werkt en gewoon heel handig is.

De Gymboss heeft een interval timer en een stopwatch functie. Met de timer kun je hem laten aftellen, waarna hij een seintje geeft als de tijd voorbij is. Hoe lang die tijd is en hoe vaak hij dit moet herhalen kun je zelf instellen.

Voorbeeld: je wil tien verschillende oefeningen ieder een minuut uitvoeren. Dan stel je in dat hij een minuut aftelt en tien keer herhaalt. Je kunt twee verschillende tijden invoeren – bijvoorbeeld een minuut en dertig seconden – en die om en om laten aftellen.
Het ding kan piepen wanneer de tijd voorbij is. Dat gaat best hard, dus zelf zet ik hem altijd op de trilfunctie.
Er zit een clip op waarmee je hem aan je kleding kunt bevestigen, waarmee hij stevig blijft zitten (en zelfs een springtouwsessie overleefd). Ik heb er ook een band bij waarmee je hem om je arm of been kan doen, maar eerlijk gezegd heb ik dat nog nooit gebruikt.

gymboss3 photo gymboss3_zps496f1551.jpg

gymboss2 photo gymboss2_zps227191f0.jpg
Ik ben er erg blij mee en ik gebruik hem dan ook bij iedere training. Ik gebruik hem ook voor intervaltrainingen tijdens het hardlopen en het bijhouden van de tijd wanneer ik met TRX straps train. En ach, mocht hij ooit buiten gebruik raken, dan kan ik hem altijd nog als kookwekker gebruiken.

De Gymboss kost $19,95 (plus $3,99 verzendkosten) en kan je bestellen op hun site.

Sportieve groet,
Marloes

Ik heb deze timer zelf gekocht, deze post is dus geen reclame, maar een objectieve en enthousiaste review.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen