maandag 27 mei 2013

Relax-challenge

Op het moment ben ik aan het afstuderen en daardoor erg druk: stress!
Daarnaast ben ik zo stijf als een plank, door al mijn krachttrainingen. Om mijn lijf maar ook mijn geest een beetje soepel en ontspannen te maken ga ik de komende maand de relax-challenge aan.

De challenge heb ik zelf bedacht en ga ik iedere week iets aanpassen. Ik zal ook iedere week kort verslag uitbrengen van mijn ervaringen.

Yoga


De meesten van jullie zullen wel bekend zijn met yoga. Yoga betekent eenheid in het Sanskriet, oftewel de integratie van lichaam, geest en ziel. Het bestaat uit een serie houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken, en draagt bij aan de verbetering van flexibiliteit, kracht en geestelijke rust.


BodyBalance


Nu biedt de sportschool ook BodyBalance lessen. Dit is een groepsles van Les Mills, waarin yoga, tai chi en pilates worden gecombineerd. De les wordt begeleid door muziek. Zelf ben ik geen fanatieke yogi, dus ik vind de afwisseling van de verschillende vormen wel leuk. Ik zal tai chi en pilates wat toelichten.

Tai chi staat ook wel bekend als Chinees schaduwboxen (ja, echt) en is een klassieke vechtsport. Het wordt ook beoefend als bewegingsmeditatie en genezende bewegingstechniek. Tai betekent ‘groot’ en chi ‘energie’. Tai chi bevordert het ervaren, versterken en verbeteren van de energiestromen in het lichaam. Een sessie bestaat uit een serie van langzame maar krachtige bewegingen. Hierbij wordt het hele lichaam ingespannen en is een intense mentale concentratie vereist.

Pilates is vergeleken bij yoga en tai chi relatief nieuw. Het is ontwikkeld in de jaren 20 van de vorige eeuw, door danser en boxer Joseph Pilates. Het verbetert de houding en soepelheid en versterkt de spieren, voornamelijk in buik, rug en billen. Pilates vereist concentratie en hierdoor versterkt de band tussen lichaam en geest.


Opdracht van week 1


Het is nu week 1 van de challenge en mijn eerste opdracht aan mezelf is: deze week minimaal één les yoga of BodyBalance volgen. Zoals het er nu naar uit ziet wordt dat dinsdag. Ik houd jullie op de hoogte!

Tot slot nog een track om te luisteren tijdens een ontspannende work-out: Pure Shores van All Saints.

Pure Shores by All Saints on Grooveshark

Sportieve groet,
MarloesBron: The Body Shop Bodyboek, Mona Mehan en Susan Elisabeth Davis, 2004

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen